Meld- en adviespunt

Ben je misschien slachtoffer van een uitbuitingssituatie, of ben je getuige hiervan?

Neem dan telefonisch contact op via ons meld- en adviespunt. Dit kan ook anoniem. Een maatschappelijk werker spreekt de situatie met je door en kan indien nodig onmiddellijk hulp inzetten. We zijn dagelijks bereikbaar van 08:30 uur tot 22:00 uur, ook in het weekend.

010 – 236 52 56

Buiten deze tijden kunt je contact opnemen met de politie: 0900-8844. In een levensbedreigende situatie bel je het noodnummer 112.

Wat kan het ESSM voor jou doen?

Wanneer je (vermoedelijk) in een uitbuitingssituatie zit, kunnen we je verschillende soorten hulp bieden. Je kunt hierbij denken aan: een veilige opvanglocatie, juridische hulp, hulp bij aangifte, ondersteuning rondom jouw verblijfsstatus of contact met zorginstanties passend bij jouw zorgbehoefte. Samen met jou stemmen we af welke hulp het beste bij jouw situatie past.

Crisisopvang

Als je slachtoffer bent (of er is een vermoeden) van een uitbuitingssituatie/mensenhandel kun je soms direct een veilige plek nodig hebben. Wanneer je nergens anders terecht kunt, kan ervoor gekozen worden om je tijdelijk (maximaal 3 maanden) een plek te geven in de crisisopvang van het ESSM van Stichting Humanitas.

In de opvang wonen verschillende vrouwen met hun eventuele kinderen samen. Afhankelijk van je hulpvraag en de bezetting verblijf je in een kamer met maximaal één andere bewoner. Als je geen eigen inkomen hebt, krijg je tijdelijk leefgeld waarvan je bijvoorbeeld eten en verzorgingsproducten kunt aanschaffen. In je kamer is de mogelijkheid om zelfstandig te koken en is er ook een toilet en douche aanwezig. Er is een gezamenlijke woonkamer waar overdag verschillende activiteiten, workshops of trainingen worden georganiseerd.

Tijdens je verblijf wordt je gekoppeld aan een vaste medewerker van de opvang. Dit word jouw mentor, met wie je samen een plan maakt om meer grip op je leven te krijgen. We kijken samen met je wat hiervoor nodig is en welke vervolgplek passend zou zijn na de periode in de opvang. Je mentor kan je helpen bij het regelen van bijvoorbeeld inkomen, medische zorg, een advocaat, psychische zorg, een dagbesteding of werk.

De locatie van de opvang is geheim, dit voor jouw veiligheid en de veiligheid van alle anderen personen die er wonen en werken.

Schuiven naar boven