Steun slachtoffers van mensenhandel en koop het ‘Lucia’ beeldje

Financiële problemen

Veel slachtoffers van mensenhandel hebben financiële problemen. Vaak zijn deze buiten hun schuld ontstaan. Een meisje heeft onder dwang een telefoonabonnement afgesloten en blijft achter met schulden. Een slachtoffer van internationale mensenhandel heeft recht op een verblijfsvergunning maar kan met haar uitkering de leges niet betalen.

Het Luciafonds

Om slachtoffers van mensenhandel in nood financiële hulp te kunnen bieden heeft PMW samen met kunstenares Bertelsmann het Luciafonds opgericht. Bertelsman heeft het prachtige massief bronzen beeldje ‘Lucia’ ontworpen. Door dit beeldje aan te schaffen, steunt u het Luciafonds. Het beeldje is beschikbaar in de kleuren rood, groen en zwart.

Wat betaalt PMW uit het Luciafonds?

  • De kosten voor het verwijderen van een tatoeage van de pooier
  • Een renteloze lening wanneer de uitkering te laat wordt gestort
  • Reiskosten om deel te kunnen nemen aan groepshulpverlening
  • Beltegoed om contact op te kunnen nemen met de hulpverlening

U kunt helpen

Wilt u slachtoffers van mensenhandel helpen? Voor 150 euro (plus € 6,75 verzendkosten) kunt u het beeldje ‘Lucia’ bestellen. Het volledige bedrag komt terecht bij de mannen en vrouwen die uw hulp hard nodig hebben. Een donatie zonder aankoop van het beeldje is ook mogelijk. U kunt uw gift overmaken op ING NL90INGB0000217523 ten name van Stichting Humanitas in Rotterdam, onder vermelding van ‘Luciafonds’.

Bestellen

Neem voor het bestellen van het beeldje contact op met Prostitutie Maatschappelijk Werk.  
Schuiven naar boven