Leef je met Hiv en woon je in Rotterdam? Dan kan je bij het ESSM terecht met vragen of voor ondersteuning. Het ESSM biedt ondersteuning gericht op vraagstukken en problemen gerelateerd aan het leven met Hiv. Waar nodig verwijzen we je door naar andere organisaties. Het ESSM is onderdeel van de Hiv 010 alliantie.

Hiv Hulpverlening
De maatschappelijke werkers van Hiv Hulpverlening beantwoorden vragen en bieden jou hulp rondom het leven met Hiv. Of het nu een vraag over het gebruik van medicatie of langdurige hulpverleningstrajecten met onze maatschappelijk werkers, het traject wordt afgestemd op jouw behoeften. Je kunt bij Hiv Hulpverlening terecht voor:

Informatie en advies
Dagelijks staan de medewerkers van het ESSM klaar om jouw vragen te beantwoorden rondom het leven met Hiv. Het team biedt informatie en advies over bijvoorbeeld contact met zorgorganisaties of toegang tot Hiv testen en medicatie. Zowel voor personen die zelf leven met Hiv, als naasten en professionals met vragen gerelateerd aan Hiv is het ESSM bereikbaar.

Individuele hulpverlening
De maatschappelijk werkers van het ESSM bieden individuele hulpverlening rondom het leven met Hiv. De deskundige hulpverleners zijn beschikbaar voor begeleiding, advies, een luisterend oor of een veilige plek voor een gesprek. Zij stemmen hun ondersteuning af op jouw hulpvraag. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn:

  • Het vinden van de juiste zorg bij diverse instanties
  • Vragen over sociale contacten en het open zijn over het leven met Hiv
  • Ondersteuning en doorverwijzing bij juridische zaken, gerelateerd aan Hiv.
  • De behoefte aan een ESSM Maatje.

Groepsbijeenkomsten
Op dit moment organiseert het ESSM geen groepsbijeenkomsten vanuit Hiv Hulpverlening. Heb je behoefte aan groepsbijeenkomsten voor mensen met Hiv? Dan verwijzen we je door naar stichting Mara of de Hiv borrel.

Meer informatie
Heb je behoefte aan informatie en advies, wil je jezelf aanmelden of heb je een andere vraag? Leef je zelf met Hiv, heb je een vraag voor iemand uit je omgeving of heb je als professional een vraag die je voor wil leggen? Neem dan contact met ons op!

Schuiven naar boven