Leef je met Hiv en woon je in Rotterdam? Dan kan je bij het ESSM terecht met vragen of voor ondersteuning. Het ESSM biedt ondersteuning gericht op vraagstukken en problemen gerelateerd aan het leven met Hiv. Waar nodig verwijzen we je door naar andere organisaties. Het ESSM is onderdeel van de Hiv 010 alliantie.
Hiv Hulpverlening De maatschappelijke werkers van Hiv Hulpverlening beantwoorden vragen en bieden jou hulp rondom het leven met Hiv. Of het nu een gratis Hiv test is, een vraag over het gebruik van medicatie of langdurige hulpverleningstrajecten met onze maatschappelijk werkers, het traject wordt afgestemd op jouw behoeften. Je kunt bij Hiv Hulpverlening terecht voor:
Informatie en advies Dagelijks staan de medewerkers van het ESSM klaar om jouw vragen te beantwoorden rondom het leven met Hiv. Het team biedt informatie en advies over bijvoorbeeld contact met zorgorganisaties of toegang tot Hiv testen en medicatie. Zowel voor personen die zelf leven met Hiv, als naasten en professionals met vragen gerelateerd aan Hiv is het ESSM bereikbaar.
Gratis Hiv testen Iedere woensdag van 11.30 tot 17.30 uur is de Aids Health Foundation aanwezig bij Door2Door voor het afnemen van gratis Hiv testen. Aanmelden kan via www.gratishivtest.nl
Individuele hulpverlening De maatschappelijk werkers van het ESSM bieden individuele hulpverlening rondom het leven met Hiv. De deskundige hulpverleners zijn beschikbaar voor begeleiding, advies, een luisterend oor of een veilige plek voor een gesprek. Zij stemmen hun ondersteuning af op jouw hulpvraag. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn:
Het vinden van de juiste zorg bij diverse instanties
Vragen over sociale contacten en het open zijn over het leven met Hiv
Ondersteuning en doorverwijzing bij juridische zaken, gerelateerd aan Hiv.
De behoefte aan een ESSM Maatje.
Groepsbijeenkomsten Naast de individuele hulpverlening worden jaarlijks verschillende groepsbijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze groepsbijeenkomsten kan je samen met andere personen met Hiv onderwerpen bespreken die jullie met elkaar vaststellen, zoals openheid naar familie en vrienden over het leven met Hiv. Ook kan je deelnemen aan gezamenlijke sociale activiteiten.
De gesprekken zijn vertrouwelijk en gratis. Tussenkomst van een arts of een doorverwijzing is niet nodig.
Meer informatie Heb je behoefte aan informatie en advies, wil je jezelf aanmelden of heb je een andere vraag? Leef je zelf met Hiv, heb je een vraag voor iemand uit je omgeving of heb je als professional een vraag die je voor wil leggen? Neem dan contact met ons op!